top of page
Saklıyaz Hotel
Area   775 m2
Service  Architecture, Interior Architecture
Year  2021
Location  Datça / Muğla
Construction  Uğur Kantarlı
Video & Photography  Ilgaz Erel

Saklıyaz Hotel is a ten-room boutique luxury hotel located in Datça, Turkey. The two-story building sits on top of the cliffs overlooking to the vast Mediterranean Sea. Its design incorporates a reflection pool at the rooftop’s edge, enhancing the sea view and creating a captivating natural experience. Concrete daybeds on the pool and sunken seating within it maximize this experience.

The rooms are designed for housing couples, in order to create a romantic getaway experience. The open bathroom is separated from the bed area only by the mirrors. The rooms are planned for everything to face directly the view; the bed, the sofa, the shower, and the washbasins. The guests are invited to face the sea while washing their hands, or taking a shower. The shower has two rain shower heads, for couples to shower together. The lighting design is one of the most important aspects that shape the experience since a variety of custom lighting scenarios can be controlled by smart switches.

 

Each room has its own infinity pool separated by built-in planters, with in-water seats to act like jacuzzis facing the view. White cement and limewash cover all the surfaces, creating a cave-like atmosphere buried in the slope. Wood, rattan, and black metal are other primary materials of the project, creating a contrast between old and new, rawness and fineness.

Saklıyaz Hotel
Area  775 m2
Service  Architecture, Interior Architecture
Year  2022
Location  Datça / Muğla
Construction  Uğur Kantarlı
Video & Photography  Ilgaz Erel

Add a Title

Saklıyaz Hotel is a ten-room boutique luxury hotel located in Datça, Turkey. The two-story building sits on top of the cliffs overlooking to the vast Mediterranean Sea. Its design incorporates a reflection pool at the rooftop’s edge, enhancing the sea view and creating a captivating natural experience. Concrete daybeds on the pool and sunken seating within it maximize this experience.

 

The rooms are designed for housing couples, in order to create a romantic getaway experience. The open bathroom is separated from the bed area only by the mirrors. The rooms are planned for everything to face directly the view; the bed, the sofa, the shower, and the washbasins. The guests are invited to face the sea while washing their hands, or taking a shower. The shower has two rain shower heads, for couples to shower together. The lighting design is one of the most important aspects that shape the experience since a variety of custom lighting scenarios can be controlled by smart switches.

 

Each room has its own infinity pool separated by built-in planters, with in-water seats to act like jacuzzis facing the view. White cement and limewash cover all the surfaces, creating a cave-like atmosphere buried in the slope. Wood, rattan, and black metal are other primary materials of the project, creating a contrast between old and new, rawness and fineness.

bottom of page